Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Súťaže

Hrajte v súťaži Vyber si, čo chceš o skvelú 2LP platňu legendárnej Tublatanky

Dvojalbum Najlepšie roky legendárnej rockovej skupiny Tublatanka je jedným z vrcholov vinylovej edície Opusu v roku 2020. A vy ho môžete mať doma.

Počúvajte tento týždeň "Popoludnie s Martinou a Milanom" a zapojte sa do súťaže "Vyber si, čo chceš", vyplňte formulár a ste v hre o 2LP platňu skupiny Tublatanka. 

​Titul, o ktorý v Rádiu Vlna hráte obsahuje všetky veľké piesne Tublatanky z obdobia, keď pôsobila v klasickej zostave Ďurinda-Horváth-Černý. Nanovo remastrovaný výber reprezentuje to najlepšie, čo Tublatanka vytvorila a mal by sa stať súčasťou kvalitnej vinylovej knižnice každého fanúšika dobrej rockovej hudby. 

Martin Ďurinda je veľkým nadšencom a zberateľom rockových vinylových platní a doma má celé diskografie od Beatles, Pink Floyd, Deep Purple, U2, Police, Queen, Led Zeppelin Rolling Stones a mnohých ďalších jeho obľúbených skupín, ktoré si neustále dopĺňa. Preto vysvetľuje ten nenahraditeľný pocit počúvať vinyl na gramofóne: „Ten krásne mäkký analógový zvuk ma fascinuje. Počúvať gramoplatňu je pre mňa veľký obrad a je to naozaj príjemný pocit položiť platňu na rotujúci tanier, spustiť na neho ramienko s ihlou, sadnúť si a zobrať si do rúk ten veľký obal albumu a počúvať….Pri počúvaní platne si na obale celý čas prezerám všetko, čo sa na ňom nachádza. Fotky, texty, mená muzikantov, autorov a názvy piesní a pritom som hlavou ponorený do muziky, ktorá hrá z gramofónu. Vždy to tak robím, odkedy som dostal v roku 1973 LP Rubber soul od Beatles od môjho otca a vtedy bol ten moment, keď som sa zamiloval do vinylových LPčiek.“ 

zdroj: Rádio Vlna