Streda, 17. júl 2019 - Meniny má Bohuslav
LIVEHity overené časom
Chris Rea - The Road To Hell
Playlist hraných skladieb

Máte chuť na dobrý obed? Živánska naložená v pekáči to vyrieši


Milovníci dobrého jedla určite nepohrdnú poriadnou dávkou pečeného mäsa.  A keď sa pridá aj zelenina, je to delikatesa ako vyšitá.

Zdroj: danny.sk

Na živánsku naloženú v pekáči budeme potrebovať:

bravčové mäso (stehno, plece…), slaninu, cibuľu, papriku, paradajky, soľ, koreniny, olej

Postup je úplne jednoduchý.

Zdroj: danny.sk

Najskôr nakrájajte mäso na menšie rezne. Každý kúsok osoľte a posypte čiernym korením a paprikou. Ja som dala aj zmes korenia na pečené mäso.

POZOR: Niektoré zmesi korenia obsahujú až 50 % soli. Vtedy zvážte, že solničku použijete menejkrát.

Následne nakrájajte slaninu na tenké pásiky. Rovnako aj zeleninu: cibuľu na kolieska, papriku a paradajky tiež.

Pekáč potrite olejom.

Teraz bude nasledovať fáza vrstvenia. Začnite slaninkou. Aby sa ostatné ingrediencie nepripiekli k plechu. Pokračujte mäsom, cibuľou, paprikou a paradajkami. Postup opakujte až kým nenaplníte celý pekáč.

Plech zakryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pol hodinu pred dokončením odokryte a nechajte vrch trocha zapiecť.

Podávať k tomu môžete zemiakovú kašu, pečené zemiaky či hranolky.

Zdroj: danny.sk

Dobrú chuť.





Cookies

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb a zobrazovať relevantnú reklamu. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.