Ktoré mäs(k)o majú Slováci najradšej?


Zdroj: www.pixabay.com

Ako ukazujú aktuálne prieskumy, jeden Slovák zje počas roka 70 kilogramov mäsa!

Zaujímavé je, že za ostatných 5 rokov vzrástla u nás jeho spotreba takmer 40 %. Dôvod, prečo si mäso zvykneme dopriať častejšie, je podľa odborníkov zlepšujúca sa finančná situácia v našich domácnostiach.

Vyše 10 % našich domácností rieši opačný problém a mäso či ryby na stole nemá častejšie ako dvakrát do týždňa.

Platí tiež rovnica, že čím má rodina vyšší príjem, tým väčšia je aj spotreba mäsa a mäsových výrobkov.

V konzumácii mäsa sa už dokonca dostávame nad priemer 27 krajín EÚ, pričom spotreba na hlavu je u nás asi dvakrát vyššia než je celosvetový priemer.

V jedálničku dlhodobo dominuje bravčové mäsko a v tesnom závese za ním hydina. Celosvetovo však klesá obľúbenosť hovädziny. 

Zdroj: TASR