RECEPT: Tradičný zemiakový šalát bez majonézy


Zemiakový šalát nesmie chýbať na žiadnom stole. Tento šalát je nielen chutný, ale má aj málo kalórií.

Zdroj: shutterstock.com

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 10 ks zemiak
  • 3 ks cibuľa
  • 3 ks kyslá uhorka
  • 2 PL olivový olej

Na nálev budeme potrebovať:

  • 600 ml voda
  • 2 PL ocot
  • 2 ks bobkový list
  • 5 ks čierne korenie
  • 2 ks nové korenie
  • 1 ČL celá rasca
  • 2 ČL soľ
  • 2 ČL cukor

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ich necháme vychladnúť, aby sa nám lepšie šúpali.

Zo surovín na nálev pripravíme odvar. Vodu povaríme s octom, bobkovým listom, čiernym korením, novým korením, soľou, rascou a cukrom približne 15 minút. Medzi tým si nakrájame cibuľu nadrobno. Nálev si scedíme a pridáme doň nakrájanú cibuľu a varíme ešte 3 minúty.

Zemiaky ošúpeme a narežeme na látky. Pripravené zemiaky zalejeme pripraveným nálevom tak, aby boli zemiaky ponorené v náleve. Pridáme nadrobno nakrájané uhorky a olivový olej. Podľa potreby šalát ešte dochutíme.

Šalát chutí najlepšie na druhý deň.

Prajeme dobrú chuť.