V hlavnej úlohe – VANILKOVÉ rožteky


Vanilkové rožky považujeme za vianočnú klasiku, ktorá nesmie chýbať na stole. Rožteky sú trvanlivé, môžete si ich pripraviť s predstihom.

Zdroj: shutterstock.com

Na tradičné Vianočné pečivo potrebujeme:

  • 250g hladkej múky

  • 200 g Hery

  • 110 g strúhaných vlašských orechov

  • 70 g práškového cukru

  • 1 balenie vanilkového cukru


Postup:

  1. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme z nich hladké cesto.

  2. Pripravené cesto necháme približne 2 hodiny odpočívať a následne z neho vytvarujeme rožteky.

  3. Pečieme na plechu, ktorý sme si vystlali papierom pri teplote 170 stupňov približne 20 minút.

  4. Po upečení vanilkové rožteky obalíme v cukrovej múčke.