Rýchla a chutná večera: Plnené zemiaky


Hľadáte niečo, čo bude netradičné, no použijete na to domáce suroviny, ktoré máte hneď po ruke? Tento recept na pečené zemiaky to spĺňa.

Zdroj: shutterstock.com

Budeme potrebovať:

  • 5 ks veľký zemiak
  • 155 g feta syr
  • 100 g slanina
  • pohár baby špenát
  • 1 vajce
  • 75 g strúhaná mozzarella
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Zemiaky si umyjeme a neošúpané ich predvaríme do polomäkka.
  2. Keď ich budeme mať uverené, prekrojíme ich na polovicu a vydlabeme.
  3. Vnútro zemiakov si v miske zmiešame so soľou a korením.
  4. K vnútru zemiakov pridáme feta syr a opraženú slaninku, ktorú sme si nakrájali nadrobno.
  5. Pridáme nakrájaný baby špenát a vajce.
  6. Všetko dôkladne premiešame.
  7. S pripravenou zmesou naplníme zemiaky.
  8. Naplnené zemiaky posypeme strúhanou mozzarellou.

Zemiaky pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, pokiaľ nie sú svetlohnedé na povrchu. Zapečené zemiaky môžeme podávať s kyslou smotanou.

Prajeme dobrú chuť.