SALKO si viete spraviť aj doma. Nemusíte ho kupovať v obchode


Legendárne Salko sa pri pečení vianočných koláčov využíva veľmi často. Gazdinky, ktoré ho kupujú v obchodoch vedia, že jeho cena každým rokom stúpa.

Zdroj: shutterstock.com

Salko si viete urobiť aj doma. Ušetríte a môžete si ho urobiť kedykoľvek.

Na Salko budeme potrebovať:

  • 600 ml plnotučné mlieko
  • 200 g kryštálový cukor

Postup:

  1. Mlieko nalejeme do hrnca.
  2. K mlieku pridáme cukor.
  3. Premiešame metličkou a postupne zahrievame.
  4. Varíme kým sa nám objem nezmenší o polovicu. Mlieko s cukrom neustále miešame metličkou.
  5. Keď začne Salko hustnúť a bublať, odstavíme hrniec.

Celý proces prípravy Salka trvá približne 20 minút.