Ako si vyrobiť domáci TVAROH?


Tvaroh je už dávno obľúbená potravina medzi športovcami či ľuďmi, ktorí sa snažia sledovať svoju váhu.

Zdroj: shutterstock.com

Obsahuje veľké množstvo bielkovín, vápnika a vitamínov B. Vďaka relatívne nízkemu obsahu tuku je tvaroh skutočne potravinou, ktorá by nemala chýbať v našom jedálničku.

Ako na domáci tvaroh?

Z 2 litrov mlieka pripravíte približne 280 g domáce tvarohu.

Postup je jednoduchý:

  1. Mlieko zohrejeme na 70°C.
  2. Zohriate mlieko odstavíme, necháte ho 2 dni stáť pri izbovej teplote. Je potrebné, aby mlieko skyslo.
  3. Mlieko 2 dňoch opäť zohrejeme na 70°C.
  4. Zohriate mlieko precedíme cez sitko a necháme ešte pár hodín poriadne odstáť pri izbovej teplote.

Hotový tvaroch vydrží v chladničke 3 dni.