Zemiaky so syrom a cesnakom


Hľadáte niečo netradičné? Hľadáte jedlo, prílohu, ktorú nepripravujete často? Tento recept je veľmi rýchly a chutný.

Zdroj: shutterstock.com

Na pečené zemiaky potrebujeme:

  • 4 ks veľký zemiak
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica olivový olej
  • 100 g nastrúhaný tvrdý syr
  • soľ
  • čierne korenie
  • bylinky podľa chuti

Postup je veľmi jednoduchý:

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
  2. Zemiaky poriadne umyjeme a vložíme ich so šupkou do hrnca s vriacou vodou.
  3. Zemiaky varíme 15 až 20 minút, kým nebudú mäkké.
  4. V miske si zmiešame olivový olej s nadrobno nakrájaným cesnakom.
  5. Na papierom vystlaný plech položíme uvarené zemiaky.
  6. Zemiaky vidličkou trocha popučíme.
  7. Každý zemiak potrieme pripravenou zmesou oleja a cesnaku, posypeme soľou, čiernym korením, prípadne bylinkami podľa chuti.
  8. Na záver zemiaky posypeme strúhaným syrom.

Zemiaky dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 7 až 10 minút. Zapečené zemiaky môžete podávať ako prílohu, alebo si ich naservírovať samotné ako obed, či večeru.

Prajeme dobrú chuť.