Skvelý RECEPT na špenátové halušky zo špaldovej múky


Pripravte si zdravšiu verziu obľúbených halušiek.

Zdroj: shutterstock.com

Patríte medzi milovníkov bryndzových halušiek? Toto skvelé jedlo si viete pripraviť aj v zdravšej forme, ktorá je tiež veľmi chutná. Toto jedlo skvelo spestrí váš jedálny lístok. Príprava jedla je veľmi rýchla a zvládnu ju všetci.

Na špenátové halušky budeme potrebovať:

  • 400 g mrazený špenátový pretlak
  • 500 g hladká špaldová múka
  • 2 ks vajce
  • bryndza
  • soľ
  • slanina

Postup:

  1. Mrazený špenát necháme rozmraziť. Po rozmrazení z neho vylejeme prebytočnú vodu.
  2. K špenátu pridáme vajcia, múku a štipku soli. Zo zmesi vymiešame cesto, ktoré musí byť hladké a husté. Ak budete mať konzistenciu cesta ako pri zemiakových haluškách, cesto sa vám rozvarí. Preto je potrebné, aby bolo špenátové cesto veľmi husté.
  3. Do hrnca pridáme vodu, ktorú osolíme a privedieme k varu.
  4. Keď nám voda zovrie, môžeme začať robiť halušky.
  5. Keď nám halušky vyplávajú na povrch, chvíľku počkáme a následne ich scedíme.
  6. Uvarené halušky zmiešame s bryndzou a osmaženou slaninkou.

Prajeme dobrú chuť!