RECEPT na fantastické, domáce rožky


Raz vyskúšate a už ich neprestanete doma piecť.

Zdroj: shutterstock.com

Potrebujeme:

1 kg hladká múka

600 ml mlieko

250 ml olej

80 g čerstvé droždie

25 g soľ

1 čajová lyžička soľ

 

Postup:

  1. Zo surovín spravíme klasické kysnuté cesto.
  2. Cesto dobre vymiesime, nesmie sa nám lepiť na ruky.
  3. Cesto necháme poriadne vykysnúť na teplom mieste.
  4. Po vykysnutí spravíme z cesta približne 25 malých loptičiek, ktoré necháme pár minút odležať, vykysnúť.
  5. Vykysnuté loptičky vyvaľkáme asi na dĺžku 20 cm.
  6. Vyvaľkané cesto zrolujeme z dolu na hor.
  7. Zrolovaný rolku natiahneme asi do dĺžky 20 cm.
  8. Pripravené rožky dáme na plech vystlaný papierom, kde ich necháme znova odležať asi 10 minút.
  9. Odpočinuté rožky potrieme vyšľahaným žĺtkom.

Rožky pečieme pri teplote 220 stupňov 15 až 20 minút.

 Prajeme dobrú chuť!