Lahodné, nadýchané lievance


Rýchle lievance bez kysnutia.

Zdroj: shutterstock.com

Na lievance potrebujeme:

120 g hladká múka

3 vajcia

140 ml plnotučné mlieko

1 lyžička prášok do pečiva

štipka soli

 

Postup je jednoduchý:

  1. Žĺtky oddelíme od bielok.
  2. Múku zmiešame v nádobe so štipkou soli a práškom do pečiva.
  3. Žĺtky vymiešame ručne s mliekom a postupne pridávame múku.
  4. Bielky vyšľaháme mixérom na tuhý sneh.
  5. Sneh jemne zamiešame do múčnej zmesi.

 

Z cesta smažíme malé lievance. Na panvicu nalejte malú vrstvu cesta, ktorá je rýchlo usmažená. Otočte na druhú stranu lievanec a pečte dozlatista aj z druhej strany.

Prajeme dobrú chuť!