RECEPT: Netradičná, no chutná – Mrkvová torta


Mrkva je síce zelenina, no skvele sa hodí aj do sladkého, šťavnatého cesta.

Zdroj: shutterstock.com

Ingrediencie na cesto:

1 hrnček trstinového cukru

4 vajcia

½ hrnčeka oleja

2 hrnčeky polohrubej múky

1 lyžička sódy bikarbóny

1 balíček prášku do pečiva

½ lyžičky škorice

½ hrnčeka nasekaných orechov

3 hrnčeky strúhanej mrkvy

Ingrediencie na krémovú plnku:

400 g krémového syra (napr. mascarpone)

1 hrnček práškového cukru

125 g masla

Pár kvapiek vanilkového extraktu

Postup:

Vajíčka s cukrom vyšľaháme dohladka a primiešame k nim olej, múku, sódu, kypriaci prášok a škoricu. Do vymiešanej zmesi nakoniec primiešame ešte aj mrkvu a orechy. Cesto vlejeme do vymastenej okrúhlej tortovej formy a pečieme na 170 °C cca 45 minút. Po vychladnutí pozdĺžne rozrežeme na dve až tri časti (podľa hrúbky cesta) a naplníme krémom z vymiešaného syra, cukru a vanilky.