Máme pre vás recept na vynikajúce pizzové slimáky z lístkového cesta


Či už chystáte večierok alebo si len chcete pochutnať, toto je jedna z najlepších možností.

Zdroj: shutterstock.com

Azda niet človeka, ktorý by si na nich nepochutil. Pizzové slimáky nesmú chýbať na žiadnej dobrej párty, oslave alebo posedení. Chutia naozaj skvelo, a pritom ich príprava je nesmierne jednoduchá. Budeme potrebovať:

  • Balenie lístkového cesta
  • 150 g šunky
  • Kečup
  • 150 g strúhaného syra
  • 1 vajce na potretie
  • Tavený syr v črievku
  • Zmes korenia na pizzu

Ako prvé si rozdelíme lístkové cesto na dve polovice a každú z nich vyvaľkáme na obdĺžniky s rozmerom asi 20x30 cm. Následne ich potrieme kečupom a naukladáme na nich plátky šunky, ktoré posypeme syrom. Obdĺžniky zrolujeme ako roládu, pričom dávame pozor na bubliny. Budeme roládu rezať zhruba po jednom centimetri, aby nám vyšli pekné kolieska. Tie rozmiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a vytlačíme na vrch kúsok taveného syra, na ktorý ešte dáme štipku korenia na pizzu. Takto nachystané slimáky dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme ich zhruba 20 až 25 minút. Po dopečení ich musíme samozrejme nechať chvíľku vychladnúť, aby nás nerozbolelo brucho pri jedení. Dobrú chuť!