Nie všetko jedlé je pre nás atraktívne


Niektorí ľudia sú napríklad geneticky predurčení, aby nemali radi zeleninu.

Zdroj: shutterstock.com

Tí, ktorí zdedili dve špecifické kópie génu zodpovedného za nepríjemnú chuť, vnímajú niektoré potraviny ako extrémne horké. Na základe nového výskumu to tvrdia americkí vedci.

Napísala nám Janka, ktorá by nikdy nedala do úst bryndzu. Uvedomuje si, že bryndza patrí do slovenskej kuchyne, ale jej vôňa je podľa nej katastrofálna. 

Taký Roman nám zase napísal svoj zážitok, ktorý sa mu stal v Číne. Jeho čínski kolegovia ho nahovárali na to, aby ochutnal pečenú tarantulu. Roman to aj chcel ochutnať, ale čím bližšie to bolo pri jeho ústach, tým horšie mu bolo. A ako to nakoniec dopadlo? Roman to síce neochutnal, ale zle mu bolo od žalúdka ešte niekoľko dní.

Ako ste na tom vy? Čo by ste z normálnych jedál nezjedli? Čo vám doslova že nechutí? Dajte nám vedieť.