Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Šport

Tehelné pole prekonalo rekord v návštevnosti

Fanúšikovia si vychutnali prvý zápas. Okrem futbalu prebiehalo preberanie symbolického kľúča, oceňovanie hráčov a cez video sa prihovoril aj Alexander Vencel.

Tí, ktorí sa dostali včera na zápas, určite neľutujú. Hráči a fanúšikovia popisujú zážitok ako interesantný, mrazivý či veľkolepý.

Symbolický kľúč prebral Alexander Vencel starší spolu s najmladším hráčom prípravky Slovana. Verí, že tento najmodernejší štadión na Slovensku bude písať krásne príbehy tak ako ich písalo staré Tehelné pole.

Divákom sa v úvode prihovoril prostredníctvom videa aj Alexander Horváth, ktorý už 48 rokov žije v Belgicku. Bol to práve on, ktorý ako kapitán prebral v stredu večer 21. mája 1969 z rúk vtedajšieho prezidenta UEFA Gustava Vider-kera trofej v Pohári víťazov pohárov na Štadióne svätého Jakuba v Bazileji. Slovan vo finále zdolal FC Barcelona 3:2 a postaral sa zatiaľ o najväčší triumf v histórii klubu.

Pamätné dresy si prevzali: Dušan Galis, Fabio Nigro, Róbert Vittek, Ján Zlocha, Ján a Jozef Čapkovičovci, Štefan Maixner, Jozef Majoroš a ďalší.

Tréner Martin Ševela dal príležitosť v 77. minúte Dávidovi Strelcovi. 17-ročný útočník hovorí:

„Uvedomujem si to a samozrejme, že som chodil na niektorých aj pozerať ešte, keď som bol veľmi malý. Lebo ja som Bratislavčan a hrám tu od 6-tich rokov. Takže som niektorých ešte zažil a patrí im veľký rešpekt a veľká vďaka.“

Očakávaný rekord bol prekonaný. Na slovenské derby zavítalo 22 500 fanúšikov. Andraž Šporar pokrstil nový štadión dvomi gólmi.

Nielen súčasní futbalisti, ktorí obliekajú dres Slovana, hovorili po zápase o tom, že nový štadión zmení celý klub.


Zatiaľ belasí v tomto ročníku neprehrali, nad druhou Dunajskou Stredou majú suverénny 14-bodový náskok.



zdroj: Rádio Vlna/TASR