Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Na Vlne s Petrou

Sagan druhý v 4. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska

  • Redakcia

Slovenský cyklista Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) obsadil druhú priečku v utorňajšej štvrtej etape na 79. ročníku pretekov Okolo Švajčiarska. Na 193,2 km dlhej trati Flims - Schwarzenbach nasadil na záverečný špurt o kúsok skôr ako mal a na druhé miesto ho napokon odsunul Austrálčan Michael Matthews z Orica GreenEdge. Sagan tak tesne nenapodobnil pondelňajší triumf v tretej etape a na podujatí mu ušlo celkovo 11. etapové víťazstvo.

Sagan začal svoj špurt asi 300 metrov pred cieľom a na jeho zrýchlenie zareagoval len Matthews. Austrálčan sa potom na Saganovom zadnom kolese vyviezol niekoľko metrov a následne sám vyrazil do rozhodujúceho útoku, keď už Slovákovi dochádzali sily. V celkovom hodnotení patrí 25-ročnému trojnásobnému víťazovi zeleného trička z Tour de France o sekundu za Holanďanom Tomom Dumoulinom z Team Giant-Alpecin rovnako druhá pozícia. Sagan sa ale dostal s 25 bodmi na čelo bodovacej súťaže.
"Dnes to bol náročný deň, okruh bol ťažší ako sme očakávali. Chalani z tímu ťahali a urobili dobrú robotu, akurát ja som ten záver pokazil, pretože som začal špurtovať príliš skoro. Dnes to musím zobrať na seba, spravil som chybu. Ale taký je šport," sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.
"Súboj s Petrom bol perfektný. Bolo to proti nemu dosť ťažké, lebo je v takýchto dojazdoch výborný. Držal som sa na jeho zadnom kolese a dúfal, že ho pred páskou predstihnem. A to sa aj podarilo, som šťastný," povedal víťaz bezprostredne po dojazde do cieľa do televíznych kamier.
Štvrtá etapa bola doteraz profilovo najľahšia, ale rýchlych pretekárov na konci nečakala úplne jednoduchá koncovka.
Zdroj: TASR