Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Na Vlne s Petrou

Tréner Vůjtek rozhodol, ktorí hráči nepôjdu na šampionát

  • Redakcia

O štarte Zdena Cháru na majstrovstvách sveta sa rozhodne neskôr. Otáznik visí aj nad Tomášom Marcinkom, ktorý má podozrenie na otras mozgu.

Do ďalšieho týždňa prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave (1. - 17. mája) sa už nezapoja brankár Denis Godla, obranca Peter Čerešňák a útočníci Michael Vandas, Andrej Šťastný a Peter Cehlárik.
Otáznik visí nad Tomášom Marcinkom, ktorý po prvom stretnutí s Bieloruskom má podozrenie na otras mozgu. Zdravotné problémy má po košickom súboji s Bielorusmi aj Ladislav Nagy, presná diagnóza zatiaľ nie je známa. Sobotňajší súboj v Poprade zasa nedohrali Marek Ďaloga a Mário Bližňák, v ich prípade by to nemalo byť nič vážne.
"Hráči vedeli, s čím nastupujú do prípravy. Vždy je náročné niekoho vyradiť. Je to šport, dnes vyraďujú aj Česi, Švédi či Rusi. Prichádzajú hráči, ktorí hrajú v európskych finále, i posily z NHL, niekto im musí uvoľniť miesto. Dnes je taký trend," uviedol tréner SR Vladimír Vůjtek.
Na budúci týždeň bude mať reprezentačný kouč už k dispozícii aj Tomáša Surového, Richarda Pánika, Tomáša Kopeckého a Andreja Meszároša. Kvarteto by malo nastúpiť aj v príprave v Lotyšsku. Až tesne pred MS sa k mužstvu pridá Marián Gáborík, zatiaľ neistý je štart Zdena Cháru. Kapitána Bostonu Bruins trápia zdravotné problémy v dolnej časti tela. "So Zdenom je to otvorené, je zranený. Dohodli sme sa, že si dáme týždeň pauzu a zavoláme si v stredu alebo štvrtok," dodal Vladimír Vůjtek. 
Zdroj: webnoviny.sk