Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Súťaže

Vyber si, čo chceš a vyhraj LP platňu s CD známej slovenskej legendy!

Zapojte sa do súťaže Vyber si, čo chceš vyplnením formulára a ste v hre o kompilačný vinylový a CD dvojalbum Pavol Hammel & Prúdy 1966 – 1975.

Ide o dramaturgicky nezmenenú reedíciu pôvodného titulu, ktorý vyšiel v roku 1982 zachytávajúci prvé veľké tvorivé obdobie slovenskej legendy. Je to obdobie rokov 1966 až 1975, v ktorom Hammel vyrástol z talentovaného začiatočníka na vyhranenú a originálnu osobnosť.

Vyplnením formuláru sa zapojíte do súťaže. 

Hammelov dvojalbum bol mimoriadnym edičným počinom už v roku 1982, kedy došlo k prvému z mnohých koncertných reunionov či comebackov pod značkou Prúdy v zostave Hammel, Varga, Griglák, Frešo, Kozma a je tým istým počinom aj dnes, pretože nestratil nič zo svojej sily a naliehavosti.

Pavol Hammel vytvoril so svojimi spolupracovníkmi piliere, o ktoré sa môže celá slovenská populárna hudba kedykoľvek oprieť.

„Už vtedy v roku 1982 bol zaujímavý a odvážny počin urobiť výber toho najlepšieho, najzaujímavejšieho alebo najobľúbenejšieho z môjho desaťročného pôsobenia v československom hudobnom dianí. Vyhýbam sa slovu šoubiznis, lebo v tom období to bola iba trochu šou a ešte menej biznis. Bol to kus poctivého snaženia vytvoriť niečo osobité a kvalitné. A našťastie bolo z čoho vyberať! Možno sa dala spraviť aj iná kompilácia z rôznych pohľadov a názorov, ale to by sme sa nezjednotili ani dodnes. Určite som vtedy s výberom súhlasil, len som nerozumel, prečo na obale bolo len 17 textov z 28,“ spomína spevák , skladateľ, gitarista Pavol Hammel po takmer 40 rokoch a dodáva: „V každom prípade sa aj teraz veľmi tomu teším, že v reedícii vychádza 2CD aj 2LP a že si nájde miesto medzi trvalými fanúšikmi a možno pritiahne úplne nových objaviteľov hudby tohto obdobia. Príjemné počúvanie!“ 

zdroj: Rádio Vlna