... na ktorej si pochutná celá rodina.
Čo budete potrebovať?
- 250 gramov hladkej múky
- 100 gramov masla
- 40 gramov cukru
- 70 gramov medu
- 3 vajíčka
- kôru z citróna
- 80 gramov mandlí
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček vanilínového cukru
- tuk na vymastenie formy
- olivový olej
Takto jednoducho si ju upečiete:
- Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. V mise ho potom dopenista vyšľahajte s cukrom a medom. Pridajte žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru a mandle.
- Do zmesi striedavo prisypte múku zmiešanú s kypriacim práškom a prilejte smotanu na šlahanie.
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a ľahko ho "zapracujte" do cesta.
- Bábovku pečte vo vymastenej a múkou vysypanej forme. Rúru si ohrejte na 180 °C. Vyberte ju po 40-tich až 50-tich minútach.
Dobrú chuť! ♥