Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Slovenská futbalová reprezentácia má nového trénera

Pavla Hapala na trénerskej lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie nahradil Štefan Tarkovič.

K zmene došlo iba 3 týždne pred finále baráže o postup na budúcoročné Majstrovstvá Európy, v ktorom Slovensko nastúpi proti Severnému Írsku. Tarkovič povedie naše Á-čko v najbližších troch zápasoch.
Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik uviedol:

"Výkonný výbor jednohlasne rozhodol o ukončení spolupráce s Pavlom Hapalom a brunegrafom som dostal mandát na ukončenie týchto zmlúv. Takisto som dostal mandát na rokovanie a uzatvorenie zmlúv so Štefanom Tarkovičom ako s hlavným trénerom a jeho asistentmi Marekom Mintálom a Samuelom Slovákom. Je to v tejto chvíli riešenie do 30. novembra tohto roka."

Kováčik uviedol, čo rozhodlo v prospech Štefana Tarkoviča:

"Poznanie mužstva. Bol päť a pol roka asistentom trénera Jána Kozáka. Bolo pre nás nesmierne dôležité, aby k mužstvu prišiel človek, ktorý mužstvo pozná."

Dodal, či bude po novembri možné s Tarkovičom spoluprácu predĺžiť.

"Bude to predmetom diskusie po 30. novembri, ale samozrejme, možné to je."

Podľa nového trénera našej reprezentácie bude mať novembrový zraz národného tímu tri hlavné atribúty:

"Život ma naučil, že môžem a mám ovplyvňovať iba veci, ktoré sú ovplyvniteľné z mojej funkcie. A takto chcem aj postupovať. Mám mandát a najbližší regulačný zraz. K tomu budú smerovať všetky moje kroky. Chcem zraz postaviť jednoznačne na troch základných princípoch, a tým je poctivosť, tímovosť a vzájomný rešpekt. Myslím si, že keď sa nám toto podarí splniť, tak môžeme byť úspešní."

Štefan Tarkovič si uvedomuje veľkú zodpovednosť.

"Trénovať reprezentáciu Slovenska je cieľom a snom každého jedného trénera a nie je to žiadne klišé ani žiadna fráza. Na jednej strane je to samozrejme česť, na druhej strane viesť družstvo v play-off zápase Majstrovstvách Európy je určite veľká zodpovednosť."

Tarkovič bol 5 a pol roka Kozákovým asistentom pri reprezentácii a po jeho odstúpení sa v januári 2019 presunul na post technického riaditeľa zväzu. Na klubovej úrovni trénoval Košice, Prešov či Žilinu.

zdroj: Rádio Vlna/TASR