Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Pre cyklistické preteky budú výrazné obmedzenia dopravy na strednom Slovensku

Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska prinesú do Banskobystrického kraja výrazné dopravné obmedzenia.

Obmedzená alebo úplne vylúčená bude vo štvrtok (17. 9.) a v piatok (18. 9.) doprava na cestách v okresoch Banská Bystrica, Zvolen, Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. TASR o detailoch informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Banská Bystrica, Zvolen, Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica sa vo štvrtok a v piatok stanú dejiskom tretej etapy 64. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Významné športové podujatie, na ktorom sa predstavia vrcholoví cyklisti zo 14 krajín sveta vrátane Slovenska, prinesie aj výrazné dopravné obmedzenia. Doprava bude zastavená alebo obmedzená na okresných cestách, uzavreté však budú aj ulice v centrách niektorých miest.

Banskej Bystrice sa ako cieľovej destinácie druhej etapy dotknú obmedzenia dopravy už vo štvrtok popoludní, a to na horskom priechode Šturec, v uliciach mesta aj priľahlých obciach. V piatok pelotón slávnostne odštartuje z Námestia SNP, smerovať bude cez Sliač až do Zvolena, odkiaľ trasa povedie cez Budču a Železnú Breznicu až po hranice s okresom Žiar nad Hronom.

V centre mesta Žiar nad Hronom budú dopravné obmedzenia platiť už od piatkových ranných hodín, pričom bude pelotón ulicami prechádzať hneď niekoľkokrát. Trasa pretekov povedie najskôr cez obec Sklené Teplice až do sedla Červená studňa, aby sa cez Vyhne mohol vrátiť späť do Žiaru nad Hronom. Ďalší okruh povedie cez Trnavú Horu a obec Nevoľné až do Kremnice, odkiaľ budú cyklisti pokračovať hlavným ťahom cez Šášovské Podhradie opäť do Žiaru nad Hronom.

Posledná časť tretej etapy cyklistických pretekov naruší dopravu na cestách medzi Žiarom nad Hronom a obcami Janova Lehota, Kosorín a Lutila. Slávnostný záver etapy bude opäť v Žiari nad Hronom, kde je potrebné pre opakovaný prejazd pelotónu počítať s výraznými dopravnými obmedzeniami.

„Žiadame všetkých vodičov, ktorí v uvedených dňoch budú prechádzať okresmi Banská Bystrica, Zvolen, Žiarom nad Hronom a Banská Štiavnica, aby boli disciplinovaní a ohľaduplní, dbali na zvýšenú pozornosť a opatrnosť
v cestnej premávke a strpeli dočasné obmedzenia na križovatkách,“ vyzýva Faltániová.

zdroj: TASR