Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Štadióny ozvučí protestné búchanie hokejok

Štvrtkové zápasy Tipsport Kaufland Cupu sa budú niesť v znamení protestov proti prístupu štátu k slovenskému hokeju. Hráči sa na ľadovej ploche po úvodnom vhadzovaní nezapoja do hry, ale 30 sekúnd budú protestne búchať hokejkami o ľadovú plochu. Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) zároveň vyzýva aj ďalších športovcov, aby počas svojich zápasov či súťaží podporili kritiku kompenzačných formátov pre športové subjekty.

Hokejisti chcú protestom upozorniť na veľký problém, ktorý vznikol dôsledkom protipandemických opatrení v hokeji aj celom slovenskom športe. "Profesionálne hokejové kluby v Slovenskej republike prichádzajú pre obmedzenia o výrazné sumy, ktoré by za normálnych okolností utŕžili zo vstupného. Hokej neprofituje z predaja televíznych práv, európskych pohárov či transferov hráčov. Kluby i hokejisti sa snažia dodržiavať všetky nariadené hygienické opatrenia a pravidlá zo strany štátnych inštitúcií, ale podpory či kompenzácií sa im nedostáva."

K súčasnej situácii vydala APHK a zástupcovia hokejistov vyhlásenie.

V ňom upozornili na to, že hokej a aj celý šport a profesionálne kluby sa napriek veľkým obmedzeniam, nedočkali kompenzácií.
Upozornili na to, že šport má v našej spoločnosti veľkú podporu a význam pre verejné zdravie celej populácie.

Vo vyhlásení zdôraznili, že mnohým športovým klubom hrozí zánik, čo by znamenalo zvýšenie nezamestnanosti, ale aj úpadok profesionálneho športu v krajine. Vo vyhlásení je tiež uvedené, že by to malo negatívny dosah aj na reprezentáciu Slovenskej republiky: "Práve so športovcami sa verejnosť najviac identifikuje a ich úspechy spájajú celý národ. Berieme s plnou vážnosťou nariadenia a opatrenia štátu, akceptujeme ich a od začiatku sa im prispôsobujeme. Zdravie je pre každého
z nás najdôležitejšie. Kluby robili a naďalej robia všetko preto, aby sa sezóna mohla riadne začať. Potrebujú však aj fanúšikov, ktorí by mohli byť pri rešpektovaní všetkých nariadení epidemiológov a hygienikov na tribúnach minimálne v rovnakých počtoch ako v Česku či od začiatku októbra vo Švajčiarsku. Bez podpory fanúšikov nemá hokej veľký zmysel", uvádzajú APHK a zástupcovia hokejistov vo svojom vyhlásení. Zástupcov štátu vyzvali, aby začali konať a podporili slovenský šport.

zdroj: TASR