Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Uzavretie zjazdov z Prístavného mosta sa odkladá

Uzavretie zjazdov z Prístavného mosta z bratislavskej Petržalky v smere na Bajkalskú a Slovnaftskú ulicu sa odkladá.

Dôvodom je vážna dopravná nehoda, ktorá sa stala v uplynulých dňoch. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

"Konzorcium D4R7 mesto informovalo, že v dôsledku vážnej dopravnej nehody termín uzávery zjazdov z Prístavného mosta z Petržalky v smere na Bajkalskú ulicu a v smere na Slovnaftskú ulicu odkladá," uviedla Rajčanová s tým, že o novom termíne bude konzorcium informovať.

V hlavnom meste mali pôvodne od piatkovej polnoci uzavrieť zjazdy z Prístavného mosta z Petržalky.

Viac pre pre Rádio Vlna konkretizovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Katarína Rajčanová:

"Zjazdy z Prístavného mosta z Petržalky v smere na Bajkalskú ulicu a v smere na Slovnaftskú ulicu. Uzávera je súčasťou prác D4 - R7 na výstavbe mimoúrovňovej križovatky Prievoz a na rekonštrukcii existujúceho mostného telesa na križovatke."

Táto uzávera potrvá až do konca marca budúceho roka.

Dopravný podnik Bratislava pripúšťa aj termín december 2020, aspoň v prípade zjazdu na Slovnaftskú ulicu, ktorý plánuje pre spoje MHD využiť s tým, že sa budú otáčať na nasledujúcom kruhovom objazde. Je možné, že sa vtedy spustí aj zjazd na Bajkalskú ulicu, avšak nejde o zhotoviteľom garantovaný termín, ozrejmil dopravca v diskusii pod oznamom na sociálnej sieti.

Obchádzky budú cez vedľajší most a okolité ulice. Hovorkyňa bratislavského magistrátu dodala:

"Obchádzková trasa pre automobilovú dopravu pri ceste z Petržalky na Bajkalskú a Slovnaftskú bude vedená cez most Apollo, Košickú a Prievozskú ulicu. Dotknuté linky MHD budú premávať odklonom cez most Apollo, Košicú a Prievozskú ulicu a na odklonovej trase obslúžia zastávku Miletičova."

Týka sa to liniek 96, 98 a 196.

Viac o obchádzkových trasách vozidiel mestskej hromadnej dopravy sa dočítate aj na webe bratislavského dopravného podniku.

zdroj: Rádio Vlna