Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Bratislava bude mať už šiesty most cez Dunaj. O jeho názve sa ešte rozhoduje

Bratislava bude mať už šiesty most cez Dunaj.

Most má byť súčasťou diaľničného obchvatu okolo hlavného mesta. Ktoré časti bude nový most spájať, povedala pre Rádio Vlna Kristína Juričková z komunikačného odboru rezortu dopravy:

"V poradí šiesty most cez Dunaj bude prepájať dve veľké časti tzv. Dunajského súmostia. To sú hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice D4 Bratislava - Jarovce -  Ivanka sever. Celé súmostie pozostáva zo štyroch navzájom spojených mostov v dĺžke takmer 3 km."

Ide o tzv. Západné predmostie, ktoré premosťuje Jarovecké rameno, most cez Kajakársku dráhu, most cez Dunaj a tzv. Východné predmostie, ktoré premosťuje aj Biskupické rameno.

Juričková uviedla, v akom štádiu výstavby sa most aktuálne nachádza:

"Začiatkom júna sa podarilo spojiť most cez Dunaj a tzv. východné predmostie, čo predstavuje dôležitý míľnik na tejto rozsiahlej stavbe. V súčasnosti pokračujú ďalšie stavebné práce aj na ďalších častiach, pričom celé Dunajské súmostie má byť dokončené a odovzdané v roku 2021."

Už skôr sme v Rádiu Vlna informovali, že minister dopravy chce, aby názov mosta vybrali ľudia.
Kristína Juričková z komunikačného odboru rezortu dopravy aktuálne dodala:

"Hlasovanie stále pokračuje prostredníctvom sociálnej siete, pričom sa tešíme veľkému záujmu zo strany verejnosti. Rozhodnúť o názve nového mosta doteraz prejavilo záujem vyše 60 000 ľudí a stále je možnosť zapojiť sa."

Finálny názov mosta sa dozvieme v priebehu dvoch týždňov.

zdroj: Rádio Vlna