Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Od dnešného dňa platia nové pravidlá pre hromadné podujatia

Od dnešného dňa povoľuje Úrad verejného zdravotníctva organizovať hromadné podujatia nad 1000 osôb aj pre nesediace obecenstvo.

A to vtedy, pokiaľ je organizátor schopný zabezpečiť rozdelenie priestoru hromadného podujatia na sektory. V nich musí tiež zabezpečiť kontrolovaný vstup a výstup.

Súvisí to s podmienkou, že v sektore sa v jednej chvíli môže nachádzať najviac 1000 osôb. A organizátor musí byť v každej chvíli schopný preukázať počet ľudí, ktorí sa aktuálne nachádzajú v jednotlivých sektoroch.

Pre exteriérové sektory platí, že na jednu osobu musí pripadať najmenej 5 štvorcových metrov plochy. V interiéri je to väčšia plocha, tam je potrebných najmenej 10 štvorcových metrov.

Avizované sedenie v každom druhom rade platí pre podujatia so sediacim obecenstvom nad 1000 osôb. Od dnes je v takomto prípade povinnosť zabezpečiť sedenie v každom druhom rade.
Zároveň platí, že kapacita priestoru pre sediace obecenstvo nemôže byť obsadená na viac ako polovicu.

Ak je na účasť na hromadnom podujatí potrebná vstupenka alebo iný podobný doklad, Úrad verejného zdravotníctva odporúča, aby sa predávala iba online spôsobom.

zdroj: Rádio Vlna/TASR