Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Polícia je už na leto pripravená

Vyzýva na to aj vodičov.

Do letných opatrení sa zapoja okrem dopravných policajtov aj ďalšie zložky ako poriadkoví, železniční policajti, a tiež dobrovoľní strážcovia poriadku na celom Slovensku. Viac o tom povedala hovorkyňa prezídia policajného zboru - Denisa Bárdyová:

"Preventívne vyrazia do ulíc a na tie miesta, kde sa v tomto období pohybuje viac ľudí, tiež budú dohliadať na bezpečnosť na motozrazoch. Na cestách ich uvidíte aj v časoch a na miestach, ktoré sú podľa našich analýz kritické pre vznik dopravných nehôd. Policajti budú kontrolovať aj prejazdnosť a plynulosť na diaľniciach, rýchlostných cestách v súvislosti s výstavbou, opravou a rekonštrukciou ciest. V prípade zistenia nedostatkov na to upozornia správcov ciest, aby chyby odstránili."

Okrem toho policajti budú kontrolovať aj oprávnenosť pobytu štátnych príslušníkov tretích krajín. A tiež sa bude naďalej kontrolovať dodržiavanie odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva v súvislosti s opatreniami proti šíreniu ochorenia COVID 19.

Denisa Bárdyová dodala:

"Represívne sa zameriame na kontrolu najčastejších príčin dopravných nehôd, ako aj rýchlosť, mobil v ruke počas šoférovania, alkohol za volantom a podobne.Takže pripomíname, stále platí nulová tolerancia alkoholu, za používanie mobilu sú už vyššie pokuty a tiež odporúčame kontrolovať nohu na plynovom pedále. Prajeme vám príjemné leto, dávajte na seba pozor, jazdite bezpečne a nezabúdajte, ak budete dodržiavať všetky dopravné predpisy, pokutu nedostanete."

zdroj: Rádio Vlna