Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

10 vecí, ktoré by sme doma NEmali mať

  • Redakcia

Každý z nás má doma veci, s ktorými sa nevie alebo nemôže rozlúčiť. Staré hrnčeky po babičke, zničené topánky, portrét vzdialenej príbuznej, ktorú sme síce nikdy nevideli, ale obrázok uchovávame z úcty k rodinným koreňom. Každá vec však má určitý energetický náboj. Niektoré z nich by v dome, kde žijú ľudia vôbec nemali byť. Tu je ich zoznam.

1. Roztrhaná obuv alebo oblečenie, rovnako ako veci, ktoré vám nesedia alebo sú obnosené. 
2. Popraskaný alebo rozbitý riad. Všetok riad v dome je vyjadrením rodinnej harmónie. Ak je obité, je to na pováženie.
3. Rozbité veci, popraskané zrkadlá. Najobľúbenejším miestom zlej energie je podkrovie napchaté rozbitými vecami, rovnako aj komora alebo skriňa s tým istým účelom.
4. Ak vám dá niekto darček, ktorý vo vás bez zjavných príčin vyvoláva zlé pocity, nenechávajte si ho. Pravdepodobne vám bol darovaný so zlým úmyslom alebo úplne ľahostajne. 
5. Obrazy zobrazujúce osoby alebo zvieratá, ktorých vzhľad je vám nepríjemný.
6. Obraz ľudí alebo zvierat, ktorí ceria zuby vnáša do domu krik a hádky.
7. Veci so zlým príbehom, ktoré predtým patrili zlým ľuďom alebo symbolizujú zlé udalosti a spomienky. Veci po zomrelých ľuďoch, ktorí trpeli ťažkým ochorením. Napríklad oblečenie, ktoré nosil chorý alebo umierajúci človek. 
8. Nikdy si domov z exotických krajín neprinášajte suveníry, ktorých históriu nepoznáte. Platí to najmä o soškách alebo symboloch, ktoré mohli slúžiť pri magických obradoch.
9. Veci z antikvariátu od neznámych majiteľov, ktoré vo vás vyvolávajú nepríjemné pocity alebo nejednoznačné emócie. Nemajte ich hlavne v spálni alebo blízko miesta, kde radi odpočívate.
Aj keď väčšina vyzerá ako povera, kúsok pravdy na tom byť môže. Je lepšie poistiť sa a miesto, kde žijeme naplniť iba pozitívnou energiou. 
Zdroj: pronaladu.cz
Foto: pixabay.com