Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Na čo netreba zabudnúť pri ceste do Chorvátska

Slováci môžu do Chorvátska cestovať s platným slovenským cestovným pasom alebo občianskym preukazom na dobu 90 dní bez víz. Rovnako aj deti musia mať svoj vlastný cestovný doklad.

Slováci si môžu so sebou vziať aj domáce zviera, nutné je však, aby malo cestovný pas, v ktorom sú zaznamenané potrebné vakcinácie. Na sociálnej sieti to pripomenula Polícia SR.

Policajti prízvukujú, že v prípade iných zvierat ako pes, mačka či fretka je nutné mať potvrdenie od veterinára o jeho zdravotnom stave.

V súvislosti s výskytom nového koronavírusu je pred odchodom potrebné overiť si aktuálnu situáciu v Chorvátsku, rovnako podmienky vstupu do krajiny, ako aj situáciu v krajinách, cez ktoré budú ľudia prechádzať.

Nahlásiť v Chorvátsku treba aj nosenie chladných zbraní, ako kaser, lovecký nôž, bejzbalová palica, obušok.
"Prítomnosť takejto zbrane ohláste ihneď a proaktívne policajtovi na hraničnom priechode. V opačnom prípade vám pri jej nájdení na hranici alebo kdekoľvek v krajine hrozí zadržanie, priestupkový súd a odňatie zbrane do vyriešenia priestupku," dodáva polícia s tým, že inak hrozí pokuta od 5000 do 40.000 chorvátskych kún alebo väzenie až na 60 dní.

zdroj: TASR