Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Turistické chodníky v Tatrách sú opäť otvorené

Turistické chodníky v Tatrách sú od 15. júna opäť otvorené.

V Tatranskom národnom parku sa skončila sezónna uzávera. Návštevníci môžu využívať kompletne všetky značkované chodníky. Vrátane prechodov cez vysokohorské sedlá a trasy, ktoré vedú na turisticky sprístupnené štíty. Informovala o tom hovorkyňa Štátnych lesov TANAP Martina Petránová.

Turistika sa rozbieha, na túry treba byť dobre pripravení

Na turistiku by sme sa mali poriadne pripraviť. A mali by sme vedieť, kam presne ideme. Pre Rádio Vlna povedal viac riaditeľ správy TANAP-u Pavol Majko:

"Odporúčame začať s túrou čím skôr, aby nás nezastihli búrky počas letných mesiacov. Samozrejme, mať dostatočné vybavenie, to znamená mať kvalitnú obuv, zobrať si do vyšších polôh paličky, prípadne mačky, nakoľko sú tam veľké kopy snehu, dobitý mobilný telefón či vodu."

Ako doplnil Majko, je potrebné brať ohľad aj na všetky žijúce tvory:

"Či už rastliny alebo živočíchy, ktoré sú v tomto území tak, aby neboli vyrušované, to znamená, fungovať po vyznačených turistických chodníkoch. Myslieť na to, že sa sem chceme vrátiť, prípadne tí, čo prídu po nás, aby mohli aj v ďalších rokoch obdivovať Tatranský národný park."

K dispozícii je tak ako každý rok viac ako 600 km značených turistických chodníkov. Pavol Majko turistom odporúča:

"Tento rok očakávame, že bude väčší nápor turistov, a preto buďme ohľaduplní nielen voči sebe a ostatným návštevníkom, ale aj voči prírode."

zdroj: Rádio Vlna