Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Eiffelovka bola zatvorená najdlhšie od druhej svetovej vojny, o pár dní opäť prístupná pre turistov

Turistická atrakcia v Paríži čoskoro opäť otvorená pre turistov

Eiffelova veža v Paríži sa pripravuje na opätovné privítanie návštevníkov po obmedzení pohybu obyvateľstva v súvislosti s pandémiou COVID-19.

Návštevníci však spočiatku budú musieť zdolať túto ikonickú pamiatku po schodoch, keďže výťahy nebudú z hygienických dôvodov premávať.

Eiffelovku po troch mesiacoch opätovne otvoria 25. júna. Išlo o jej najdlhšie uzatvorenie od druhej svetovej vojny, informovala spravodajská stanica France 24.

Manažéri dúfajú, že vežu plne sprevádzkujú v priebehu leta, dovtedy budú platiť viaceré bezpečnostné pravidlá. Návštevníci sa nedostanú vyššie než na druhú platformu veže, pričom do začiatku júla bude prístup možný iba po schodoch.

Návštevníci sa budú môcť pohybovať iba jedným smerom a všetky osoby od 11 rokov budú musieť mať tvárové rúško. Úrady odporúčajú turistom rezervovať si vstupenku online.

Parížsky magistrát vyjadril tlmený optimizmus v súvislosti s opätovným obnovovaním cestovného ruchu v meste. Od zavedenia pandemických opatrení v marci totiž počet návštevníkov klesol o približne 80 percent.

zdroj: Rádio Vlna/TASR