Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Klientske centrá ministerstva vnútra opäť v plnej prevádzke

Od stredy sú klientske centrá a kontaktné pracoviská ministerstva vnútra v plnej prevádzke.

Ľudia si tak môžu vybaviť potrebné úkony vo všetkých klientských centrách, v štandardných úradných hodinách. Ako pre Rádio Vlna uviedla Silvia Keratová z tlačového odboru ministerstva vnútra, na dopravnom úseku teraz vybavia aj klientov bez online objednania:

"Evidenčné úkony na úseku dopravných evidencií si mohli doteraz vybaviť len klienti, ktorí boli objednaní prostredníctvom elektronickej služby. V bežnom režime, ku ktorému teraz pristupujeme sa na rad dostanú aj klienti, ktorí online objednávky nemajú. Všetky vydané elektronické osvedčenia o evidencii časť 1. budú doručené na adresy určené občanmi. Nebude možné si ich vyzdvihnúť na oddeleniach dokladov."

Vybavovania občianskych preukazov, vodičských preukazov, cestovných pasov, a úkonov na úseku zbraní a streliva,budú v režime bez obmedzení. Keratová ale ľudí stále nabáda na elektronické vybavovanie:

"I napriek uvoľňovaniu opatrení pripomíname možnosť využívania elektronického vybavovania z pohodlia domova. Využitím tejto formy je možné si znížiť správne poplatky o polovicu, najviac však o 70€."

Zmiernenie obmedzení sa týka aj štátnych archívov:

"Bádateľne štátnych archívov budú pre verejnosť opätovne otvorené od pondelka 25. mája, pričom od stredy 20. mája štátne archívy prijímajú žiadosti o predloženie archívnych dokumentov na štúdium."

Rezort vnútra zároveň naďalej prosí všetkých klientov o dodržiavanie hygienických pravidiel a nosenie rúška.

zdroj: Rádio Vlna