Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Uvoľňujú sa opatrenia. Pocíti to aj šport ?

Prvé atletické preteky už v júni

Zajtra vstupujeme do štvrtej fázy uvoľňovania opatrení, a to znamená, že sa otvoria vnútorné športoviská pre organizované kluby a zväzy. Ako to bude so športovými súťažami ?

Štvrtá fáza so sebou prináša aj túto možnosť, ale povolenie organizácie súťaží má byť od 3. júna.
Takže v júni by sa už na Slovensku mohli uskutočniť prvé atletické preteky. Úvodné kolo ligy predbežne naplánovali až na 11. júla do Dubnice nad Váhom, informoval oficiálny portál Slovenského atletického zväzu.

Ako vyzerá kalendár podujatí?

V najbližšom čase by mal dostať konkrétnu podobu. Ako uviedol šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš, predbežne to vyzerá na A-variant termínovej listiny, čo viac-menej zapadá do scenára, ktorý už dávnejšie pripravovali s tým, že letná sezóna by sa mohla naplno rozbehnúť približne šesť týždňov po uvoľnení opatrení.

Spoločný česko-slovenský šampionát v behu na 10 tisíc metrov na ovále v Slavkove pri Brne má stanovený termín 27. júna, prvé vážne atletické podujatie na Slovensku po dlhej odmlke bude podľa všetkého 1. kolo ligy. To je predbežne naplánované na 11. júla do Dubnice nad Váhom.
V júli by sa uskutočnilo ešte 2. ligové kolo, a to 25. júla v Košiciach. V auguste by sa potom už letná sezóna rozbehla naplno.

V najbližších dňoch sa bude ešte rokovať o nastavení sezóny po uvoľnení opatrení. Ako uviedol Pupiš, aktualizácia bude podľa najnovšieho vývoja situácie s tým, že počítajú s viacerými menšími pretekmi ešte pred oficiálnym začiatkom prázdnin. Všetko však chcú prebrať s jednotlivými sekciami disciplín, aby súťažný kalendár nastavili aj v úvode sezóny podľa potrieb športovcov.

zdroj: Rádio Vlna/TASR