Ľahká a skvelá chuť tejto torty dostane vaše chuťové poháriky.
Možno sa vám zdá, že príprava tejto torty je náročná – opak je však pravdou. Na jej zvládnutie musíte dodržať len pár krokov. Pripraviť si ju viete jednoducho a rýchlo vo svojej kuchyni.
Na snehov pláty potrebujeme:
- 6 ks bielky
- 300 g kryštálový cukor
- 1 PL zemiakový škrob
Na krém potrebujeme:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone
- cukor podľa chuti
Postup:
Z vaječných bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne po častiach na záver pridáme cukor a škrob. Všetko následne poriadne prešľaháme, aby sa nám cukor do snehu poriadne zapracoval. Cesto rozdelíme na dve časti a každú časť navrstvíme na samostatný papier na pečenie. Na papier si nakreslíme kruh. Snehové pláty sa pri pečení zvyknú trocha roztiahnuť. Pláty pečieme naraz v predhriatej rúre na 120 stupňov približne 60 minút.
Krém:
Zo šľahačkovej smotany si vyšľaháme šľahačku. Do šľahačky následne pridáme mascarpone a cukor. Všetko dôkladne premiešame.
Na záver naplníme vychladené pláty krémom a dozdobíme ovocím podľa chuti.