RECEPT: Pripravte si PAVLOVU tortu v pohodlí vášho domova


Ľahká a skvelá chuť tejto torty dostane vaše chuťové poháriky.

Zdroj: shutterstock.com

Možno sa vám zdá, že príprava tejto torty je náročná – opak je však pravdou. Na jej zvládnutie musíte dodržať len pár krokov. Pripraviť si ju viete jednoducho a rýchlo vo svojej kuchyni.

Na snehov pláty potrebujeme:

  • 6 ks bielky
  • 300 g kryštálový cukor
  • 1 PL zemiakový škrob

Na krém potrebujeme:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • cukor podľa chuti

Postup:

Z vaječných bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne po častiach na záver pridáme cukor a škrob. Všetko následne poriadne prešľaháme, aby sa nám cukor do snehu poriadne zapracoval. Cesto rozdelíme na dve časti a každú časť navrstvíme na samostatný papier na pečenie. Na papier si nakreslíme kruh. Snehové pláty sa pri pečení zvyknú trocha roztiahnuť. Pláty pečieme naraz v predhriatej rúre na 120 stupňov približne 60 minút.

Krém:

Zo šľahačkovej smotany si vyšľaháme šľahačku. Do šľahačky následne pridáme mascarpone a cukor. Všetko dôkladne premiešame.

Na záver naplníme vychladené pláty krémom a dozdobíme ovocím podľa chuti.