Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Letný osviežujúci hit: Uhorkovo-citrónová limonáda!

  • Redakcia

Tento nápoj si v rôznych obmenách obľúbilo množstvo ľudí po celom svete. Uhorková limonáda vás fantasticky osvieži a podporí vaše zdravie!

Domáca uhorková limonáda, alebo uhorkáda je skvelou možnosťou, ako sa v horúcich dňoch osviežiť a dodať telu vitamíny a potrebnú energiu.
Tento nápoj má nízku kalorickú hodnotu, keďže uhorky obsahujú až 90 percent vody, preto je ideálny aj pri chudnutí. Takouto limonádou dodáte telu vitamíny, ale aj minerálne látky. Draslík a magnézium pomôžu z tela vyplavovať toxíny. Tento nápoj pomáha aj upraviť krvný tlak a pri pravidelnom popíjaní vám výrazne zlepší trávenie.
Domáca uhorková limonáda
Potrebujete: 1 šalátovú uhorku1 limetku, alebo citrónTrstinový cukor1 liter obyčajnej vody
Postup: Uhorku očistite, nakrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Podľa chuti pridajte 2-3 polievkové lyžice cukru, pridajte šťavu z limetky, alebo citróna a zalejte 1 litrom vody. Všetko poriadne rozmixujte. Zmes preceďte cez sitko do džbánu a dajte poriadne zachladiť! Pri podávaní môžete do džbánu pridať niekoľko koliesok uhorky a limetky. 
Ak vám hustejší nápoj nevyhovuje, môžete si pripraviť variantu bez mixovania. Uhorky len nakrájajte na kolieska alebo plátky, pridajte ostatné ingrediencie a zalejte vodou. Namiesto cukru môžete limonádu osladiť medom, prípadne stéviou. Na ozdobu, ale aj lepšiu chuť môžete pridať zopár čerstvých lístkov mäty.  
Zdroj: prezenu.sk