Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Je jeseň, toto doprajte svojej pokožke

  • Redakcia

Počas letných mesiacov je pleť vystavovaná väčšej záťaži. Klimatizované priestory, prašnosť na uliciach, chlórová voda v bazénoch, ale najmä slnečné žiarenie sú faktory, ktoré môžu mať na pleť negatívny dopad.

V praxi sa podľa odborníkov stáva naša pokožka po lete suchšou, citlivejšou a hlavne dehydratovanou. „Je náchylnejšia na rôzne zmeny, napríklad tvorbu pigmentových škvŕn, cievok na tvári či vrások. Preto by mala byť starostlivosť po lete zameraná predovšetkým na hydratáciu,“ radí MUDr. Janka Holešovská, MBA, vedúca lekárka medicínsko-estetického centra.
Toto je päť typov jesenných ošetrení, ktorými zabezpečíte pokožke zdravie a krásu: Kyselina hyalurónová – tá prispieva najmä k hydratácii pleti. Chemický piling je vhodný pri redukcii a odstraňovaní farebnej nejednotnosti pleti, drsného povrchu pokožky a hyperpigmentácií.
Laser pomáha pri odstraňovaní pigmentácií, rozšírených cievok, ale aj nežiaduceho ochlpenia. Používa sa aj na oddialenie starnutia. Obľúbenou metódou regenerácie pleti je drakulo terapia, inak nazývaná aj plazma terapia. Zvýšenú pozornosť po lete by sme mali venovať aj znamienkam.
(r) Zdroj fotografie: shutterstock