Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Nezamieňajte si tieto dva procesy! Upozorňuje Finančná správa

  • Redakcia

Na elektronickú komunikáciu s Finančnou správou sa zaregistrovalo už viac ako 558 000 daňovníkov.

Finančná správa SR zaregistrovala prípady, keď daňový subjekt požiadal o registráciu na pridelenie daňového identifikačného čísla (DIČ). Myslel si, že sa tým zaregistroval na elektronickú komunikáciu s finančnou správou.
Hovorkyňa Finančnej správy SR Ivana Skokanová upozorňuje, že tieto dva procesy nie sú totožné. "Registrovať sa pre účely elektronickej komunikácie s Finančnou správou SR je potrebné prostredníctvom jej portálu. Nejde o komplikovaný proces. Finančná správa ho výrazne zjednodušila. Zjednotila proces registrácie a autorizácie do jedného kroku," doplnila Ivana Skokanová. 


V prípade, že daňovník využíva elektronický občiansky preukaz s čipom alebo kvalifikovaný elektronický podpis, nemusí navštíviť daňový úrad osobne.
Podnikateľovi, ktorý je fyzickou alebo právnickou osobou, po začatí podnikania vzniká registračná resp. oznamovacia povinnosť voči úradom. Jedným z nich je aj daňový úrad, aby mu pridelil daňové identifikačné číslo. "K registrácii daňových subjektov pre účely pridelenia DIČ môže dôjsť buď prostredníctvom jednotného kontaktného miesta alebo tak, že daňové subjekty vyplnia registračné tlačivo a odovzdajú ho na ktoromkoľvek daňovom úrade," dodala Skokanová. 
Zdroj: Rádio Vlna
Zdroj fotografie: shutterstock.com