Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Aj duševnému zdraviu by sme mali venovať zvýšenú pozornosť!

  • Redakcia

Cieľom Svetového dňa duševného zdravia, ktorý pripadol na 10. októbra, je zvýšiť informovanosť verejnosti v otázkach duševného zdravia na celom svete.

Ľudia podceňujú prevenciu svojho duševného zdravia. Odborníci upozorňujú, že duševnému zdraviu by sme mali venovať rovnakú pozornosť a starostlivosť ako telesnému zdraviu. 
Zhoršenie duševného zdravia je v súčasnosti spojené s uponáhľanou dobou a spôsobom života, ktorý žijeme. Aj neustály tlak na človeka, a to nielen v práci, ale aj doma sa dokáže podpísať pod zhoršené duševné zdravie.
Duševné zdravie si treba chrániť pred vonkajšími vplyvmi a nástrahami dnešnej doby. "Je dobré sústrediť sa na veci, ktoré fungujú. Veľmi často sa stáva, že pod vplyvom negatívnych vplyvov, ktoré nás pohlcujú, je prirodzené, že si všímame zlé veci. Preto je dobré zamerať svoju pozornosť opačným smerom. Stačí, keď si budem všímať, čo pekné sa mi dnes stalo," radí psychológ Martin Miller. 

Na Slovensku stúpa počet ľudí navštevujúcich psychiatrické ambulancie. Podľa štatistiky z Národného centra zdravotníckych informácií, výskyt nových duševných porúch vzrastá približne o 23 percent ročne. 
Zdroj: Rádio Vlna
Zdroj fotografie: shutterstock.com