Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Pripomíname si Deň Zeme a oslavuje aj oscarový herec s neodolateľným pohľadom!

  • S H

22. apríl je nezabudnuteľný z viacerých aspektov.

Od roku 1970 si pripomíname Deň Zeme. Dnes by sme si mali uvedomiť, že zatiaľ čo príroda to bez nás v pohode zvládne, my bez nej ani omylom. A podľa toho by sme sa mali správať.  

Na dnešok pripadol aj Deň želé cukríkov. A keď želé cukríky, tak určite gumené medvedíky, ktoré majú samostatný oslavný deň (15. júl). Zaujímavé je, že až polovica z nás si z balíčka vyberá po jednom medvedíkovi. Približne 25 % si ich na ruku nasype za hrsť a zje ich naraz. 

Dnešným narodeninovým oslávencom je americký herec so zvláštnou prezývkou - najobľúbenejší filmový psychopat.  Je ním Jack Nicholson, ktorý oslavuje 87 rokov. Prvého Oscara získal za úlohu vo filme Miloša Formana - Prelet nad kukučím hniezdom. V živote si dosť toho zažil. Keď mal 37 rokov zistil, že jeho sestra je vlastne jeho mama. Mimochodom, ženy o ňom tvrdia, že sa jeho diabolskému pohľadu v tvári nedá odolať a asi na tom niečo bude, keďže Jack mal vraj rekordne veľa známostí. "Rukami" mu prešlo 2-tisíc žien.

V roku 2009 otvorili internetovú kaviareň na severovýchode Nepálu (v blízkosti základného tábora na Mount Evereste). "Ležala" vo výške viac ako 5-tisíc metrov nad morom a v tom čase to bola najvyššie položená internetová kaviareň na svete!