Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Presne pred 37 rokmi mal premiéru kreslený seriál o takej normálnej žltej rodine. Dodnes drží rekord!

  • S H

19. apríl je nezabudnuteľný aj preto, že sa do jeho histórie zapísali aj takéto udalosti.

V roku 1897 sa konal prvý ročník (dnes) slávneho Bostonského maratónu. Odvtedy sa beží pravidelne každý tretí aprílový pondelok.

Pred 118-timi rokmi zomrel francúzsky vedec Pierre Curie. Spolu s manželkou Mariou opísali podstatu rádioaktívneho žiarenia.

Kreslený seriál Simpsonovci, o "takej normálnej žltej rodine", mal presne pred 37-mi rokmi televíznu premiéru. Dodnes je najdlhšie vysielaným americkým animovaným seriálom v histórii. A to vznikol za 15 minút

V roku 2008 vydražili použitý lístok na plavbu "nepotopiteľným" Titanicom, a to za neuveriteľných 38 314 eur aj 18 centov. Patril poslednej zosnulej pasažierke, ktorá si ešte na potopenie najväčšieho zaoceánskeho parníka na svete pamätala. Volala sa Lillian Asplund a zomrela ako 99-ročná. 

19. apríla je Deň cesnaku, vďaka ktorému vraj vznikli aj pyramídy. Muži, ktorí ich stavali, vraj verili, že keď zjedia cesnak, budú mat viac sily. Dnes vieme, že cesnak (napríklad) upokojuje nervy.

V USA si pripomínajú Deň bicyklov. Svetový deň bicyklov vychádza na 3. júna, a ten dnešný deň súvisí so švédskym chemikom Albertom Hoffmanom, ktorý presne dnes, ale pred 81 rokmi objavil LSD, otestoval ho a potom sa snažil dostať domov na bicykli. 

K narodeninovým oslávencom patrí herečka Helena Krajčiová, ktorú poznáme z divadla, z televízie, ale aj dabingu. Narodeniny oslavuje aj dcéra herečky Goldie Hawn, tiež známa herečka, Kate Hudson