Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

V tento deň sa písalo o skupine Bay city rollers. Jej štyria fanúšikovia boli prevezení do nemocnice. Prečo?

  • S H

Aj dnes 18. apríla sme sa pozreli do hudobného kalendára.

V roku 1975 sa veľa písalo o skupine Bay city rollers. Totiž štyria jej fanúšikovia boli prevezení do nemocnice a 35 ďalších si vyžiadalo ošetrenie na mieste po tom, čo sa pokúsili preplávať jazero, aby sa stretli so svojimi hrdinami. Skupina sa objavila na zábavnom dni BBC Radio 1 v Mallory Parku. 

Michael Jackson podstúpil pred 40-timi rokmi operáciu v nemocnici v Los Angeles. Počas natáčania reklamy na Pepsi sa mu zapálili vlasy.

V roku 1985 sa stalo duo Wham! vôbec prvým západným popovým počinom, ktorý vydal album v Číne

Aretha Franklin a George Michael odštartovali v roku 1987 dvojtýždňovú jazdu na 1. mieste v americkom singlovom rebríčku so skladbou „I Knew You Were Waiting“, ktorá bola tiež jednotkou vo Veľkej Británii. Aretha Franklin vytvorila rekord pre umelkyňu s najdlhším odstupom medzi americkými singlami číslo 1. Bolo to 19 rokov, 10 mesiacov od jej posledného hitu „Respect“ v júni roku 1967. 

Annie Lennox sa so svojím debutovým sólovým albumom „Diva“ dostala v roku 1992 na 1. miesto v britskom albumovom rebríčku. Album vyhral Brit Award za britský album roka na Brit Awards v roku 1993 a získal nominácie na album roka, najlepší ženský popový spev a najlepšie dlhé hudobné video, pričom druhú cenu získal v tom istom roku na cenách Grammy.