Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Legendárny film získal v tento deň v roku 1966 Oscara v kategórii Najlepší cuzdojazyčný film! Herecky v ňom exceloval Jozef Kroner.

  • S H

Čo si ešte dnes pripomíname?

V roku 1966 získal Oscara v kategórii Najlepší cuzdojazyčný film - Obchod na korze, v ktorom herecky exceloval Jozef Kroner. Navyše, Obchod na korze bol zaradený do rebríčka 1001 filmov, ktoré by ste mali vidieť pred smrťou! 

V roku 1930 sa udiala jedna kontroverzná vec. BBC vo svojom večernom spravodajstve oznámila, že večer nebude vysielať žiadne správy. Preto, lebo sa nič zaujímavé neudialo. 

Pred 69-timi rokmi zomrel génius - fyzik Albert Einstein, ktorý povedal prvé slovo až ako 3-ročný a neznášal nosiť ponožky.

Na 18. apríl 1999 určite nezabudne kanadská hokejová legenda Wayne Gretzky. Vtedy sa totiž poslednýkrát súťažne postavil na ľad. Veľmi symbolicky, keďže hral v drese s číslom #99. Wayne Gretzky presne pred 25-timi rokmi odohral v NHL svoj posledný zápas. Dodnes má prezývku "hokejový BOH". Prvýkrát si obul korčule, keď mal 2 roky a 10 mesiacov. 

Pred 167-mi rokmi sa narodila Terézia Vansová. Bola zakladateľka prvého ženského časopisu na Slovensku. Volal sa Dennica, vychádzal v Ružomberku a mladým ženám radil, ako sa majú starať o domácnosť.