Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Kráľ rokenrolu odkúpil v 70-tych rokoch lietadlo, aby v ňom mohol robiť lietadlové párty. Viete, kto sa na tom podieľal?

  • S H

17. apríl sa zapísal do histórie aj vo svete hudby.

V roku 1975 odkúpil Elvis Presley od Delta airlines za 250 000 dolárov lietadlo Convair 880 Jet. Pokrstil ho menom Lisa Marie. Do jeho renovácie investoval ešte ďalších 600 000 dolárov, prestaval osobné priestory, vytvoril zasadaciu miestnosť aj tanečný parket a lietadlové párty sa mohli začať.

V roku 1991 zahrala Nirvana prvýkrát naživo svoju (vtedy novú) pieseň „Smells like teen spirit“. Bolo to v priestoroch klubu OK hotel v Seattle, ktorý sa neskôr zmenil na obytnú budovu, ale tabuľka so záznamom tejto udalosti je na ňom dodnes.

V roku 1994, teda presne pred 30 rokmi sa skupina Pink Floyd dostala do čela britského rebríčka s albumom Division bell, kde sa usadila na dlhé 4 týždne.

Okrúhle 50-te narodeniny má dnes speváčka a módna ikona Victoria Beckham. Určite si ju pamätáte ako bývalú členku dievčenskej skupiny Spice Girls, v ktorej vystupovala pod prezývkou Posh

70 rokov oslavuje americký spevák a gitarista Michael Sembelo. Jeho najväčším hitom zostáva aj po rokoch pieseň Maniac z Flashdance, ktorý sa v septembri 1983 dostal na prvé miesto singlového rebríčka.