Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Volali ju popová princezná. Dnes je to už 10 rokov, čo odišla do hudobného neba.

  • S H

História 29. apríla je v rôznych smeroch zaujímavá. Čo si dnes pripomíname?

Na 29.4. vyšiel Európsky deň solidarity a spolupráce medzi generáciami, a to znamená, že by sme sa napriek veku mali navzájom rešpektovať.

Dnes si pripomíname aj Svetový deň zipsu. Tento vynález 29-teho apríla pred 107-mi rokmi "vylepšil" Gideon Sundbäck, švédsko-americký inžinier elektrotechniky. A bol to parádny zips, ktorý sa už nezasekával ako jeho predchodcovia.

V roku 2000 odštartovali 29-teho apríla hokejové majstrovstvá v Rusku. A "naši" chlapci si odtiaľ priniesli strieborné kovy.

O 11 rokov neskôr odštartoval hokejový šampionát u nás na Slovensku. Zvíťazilo Fínsko, my sme skončili na 10-tom mieste. Tento rok sa budú konať majstrovstvá v Prahe a v Ostrave. A odštartujú v piatok, 10-teho mája!

Dnes si pripomíname aj jeden smutný dátum. Znie to neuveriteľne, ale pred 10-timi rokmi zomrela Iveta Bartošová. Mala vtedy len 48 rokov. Volali ju "popová princezná", neskôr "popová princezná s polámanými krídlami". Jej smutný osud poznajú "všetci"!

V roku 2011 bola svadba, na ktorej sa zúčastnil aj Elton John a David Beckham, napríklad. Ženil sa Princ William a za manželku si zobral Kate Middleton. Pár rokov predtým sa s ňou rozišiel cez telefón, lebo vraj nebol pripravený na manželstvo. O pár mesiacov neskôr sa stretli a udobrili sa. Dnes sú oficiálne manželmi už 13 rokov.